Kırıkkale`den Mardin'e gönül köprüsü kuruldu

Kırıkkale`den Mardin

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) ve Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile bayramda Mardin'de kurban eti dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği`nin Mardin organizasyonuna TÜMÇADER üyelerinin tamamı katıldı. İşçiler, aynı zamanda Mardinli öğrencilere kırta

 

HERKESE TAVSİYE EDİYORUM

Kırıkkaleli işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren fakir ve muhtaç ailelerin kapılarını çaldı. Et kesimhanesinden alınan etler, gönüllülerin araçlarına aktarıldı. Ardından, belirlenen adres listeleri gönüllülere dağıtılarak gruplar halinde adreslere gönderildi. Gittikleri adreslerde kapıları çalan TÜMÇADER üyelerini koli içinde kurban etleri ile gören mağdur aileler, büyük bir sevinç yaşadı. Muhtaç ailelere gitmenin huzurunu yaşadıklarını belirten TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, "Ülke insanının kaynaşmasına ve birbirini tanımasına vesile olan bu ziyarete katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir barış köprüsü bir gönül köprüsü kuruldu." dedi. Yardımlaşmanın ve kaynaşmanın yaşandığını dile getiren Acar, "Kırıkkale`den Mardin’e gittiğimiz için çok mutluyuz. Herkese gitmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

EL UZATMAK GÜZEL

 Yıllardır ziyaret eksikliği yaşandığını dile getiren Acar,  çalışanlar olarak kendi aralarında karar aldıklarını ve bundan sonra her bayramda bu ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirterek, "Yoksullara yardımcı olmak, el uzatmak ve yardımcı olmak güzel bir duygu. Bölgenin kalkınması için, refahı için buralara gelmek gerekir. Bir fedakârlık lazım. Bu gönül köprüsü ile bir şeylerin değişeceğine ve güzelleşeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan ise derin duygular yaşadığını ve çok yanlış bilgilerle bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

BU ZİYARETLER ÇOK ÖNEMLİ

Bu ziyaretle işin iç yüzünü ve gerçeği öğrendiğini ifade eden Daştan, "Gelip yerinde görmek lazım. Gelmeyince boşluk oluyor. Bu ilk gelişim. Gerçekten ailelerle gelip bu güzel vatanımızın güzel insanlarını tanımak ve misafir olmak gerekir." ifadelerini kullandı. Kucaklaşmanın ve yardımlaşmanın örneğini sergileyen TÜMÇADER üyelerine ve Kimse Yok Mu Derneği`ne teşekkür eden Mardinli vatandaşlar, "Çoluk çocuğunu bırakarak Mardin’e gelip bu yardımları ve ziyaretleri yapmaları çok önemli." dedi.

 

 

 



mustafa karakaya
22.10.2013 22:33:18
Tümçader sosyal sorumluluğu gereği her zaman ve her zeminde birlik beraberlik kardeşlik duygularının gelişmesi hoşgörü ortamının oluşması için çalışmalarına devam eden bir sivil toplum örgütüdür. Bu nedenle Mardin i kendine kardeş şehir olarak görmüş ve KİMSE YOK MU derneği ile birlikte kardeşlik köprüsü için kurban bayramında seyehat düzenlemiştir.Bu kapsamda yapılan ziyaretler bayramlaşmalar amacına ulaşmış yeni dostluklar kurulmuştur.Tümçader olarak faaliyetlerimizde bizlere desteğini esirgemeyen yerel basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür eder saygılar sunarım.Tümçader Yön. Krl. Adına.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü